бяло вино Малагузия и Асиртико 2017 г. 0,75 л. Йеровасилио, Гърция

Gerovassiliou Malagousia & Assirtiko

Виното е със светложълт цвят със зеленикави оттенъци. Изразително на нос, с нотки на екзотични плодове в комбинация с пипер, портокал, жасмин, билки и лимон. Вкусът е мек, богат, като в послевкуса се долавят нотки на лимон. 

Виното е купаж от 50% Асиртико и 50% Малагузия - Първи комбинират високата киселинност на Асиртико с аромата на Малагузия - типичните и уникални гръцки сортове.

В допълнение към една успешна година с невероятни признания, Домейн Йеровасилиу започва новата година с два златни медала. Домейн Йеровасилиу Бяло вино 2006 и Шардоне 2005 спечелиха златни медали по време на Международното състезание за вино Selections Mondiales des Vins в Квебек, Канада.

Евангелос Йеровасилиу е роден през 1951 г. в Епаноми, на 25 км. югоизточно от Солун.След гръцката си диплома за агроном получава еноложка в Бордо - Франция.Инвестира в ултрамодерна изба,към която вече има зала за дегустации и собствен музей на виното.Резултатът са множество международни награди за гръцките вина.

23 годишни лозя върху хълмовете па Епаноми, разположени на два - три километра от Егейско море.Изключително близко до морето лозе, нетипично за Средиземноморието.

Смачкването на гроздето се следва от студена мацерация, гравитационно студено декантиране, ферментация при ниска температура, купажиране, яйчено бистрене, филтриране и бутилиране.

Цена: 27.00 лв. за 1 брой
« назад