Бяло вино Грюнер Велтлинер Льоам Сингъл Винярд 2015 г. 0,75 л. Курт Ангерер, Австрия

Single Vineyard Gruner Veltliner Loam

Курт Ангерер, който силно уважава почвите в Камптал и при все това е светски човек, отдавна е намерил своя стил. Той е силно привързан към традицията и тероара, което личи и по имената на вината му: Kies (Дребен чакъл), Spies, Loam (Глинеста почва). Но, преди всичко, за него са важни минералната структура и разнообразието на почвите, което дава резултат в уникалния стил и характер на вината.

Наименование: QUW, Kamptal DAC, Trocken

Сорт: 100% Грюнер Велтлинер

Произход: Камптал, Долна Австрия, Австрия. Гроздето е обрано ръчно от собствени лозя, отглеждани върху льос.

Винопроизводство: Традиционна ферментация в стоманени съдове.

Характеристики: Лека плодова сладост, изпълнена с аромати на круша и ананас, минерално и пикантно на нос вино, кадифено и сочно, и въпреки това много елегантно. Във вкуса изпъкват жълти плодове, грейпфрут, папая и ананас, в комбинация с плодова сърцевина, която прелива в круша, подправки, минерали и бял пипер

Комбиниране с храна: Съчетава се с печени гъби, бели меса като пилешко, заек и телешко. Отлична комбинация за азиатска кухня и къри.

Алк.: 13.5 %

Винарната Курт Ангерер е известна с особената връзка с природата и културата на винопроизводство, както и с изобилието от идеи и креативността на нейния собственик.
­
Във винарския район Камптал, здравите и жизнени лозя са засадени на юг и югозапад, защитени от силните северни ветрове. Точната локация е зона, наречена Ридн, която се гордее с поразителен микс от уникална австрийски и международни сортове грозде.

В горещите летни дни гроздето се радва на хладен нощен бриз, който се спуска надолу от хълмовете в долината – толкова необходим за формирането на плода и ароматните му качества.

Благодарение на безкомпромисното отношение към качеството и грижите на Курт Ангерер както в лозята, така и в избата, вината са признати като едни от най-добрите в Камптал. Винарната Курт Ангерер е семейна и има 150-годишна история.

Сегашният собственик Курт Ангерер е силно привързан към традицията и тероара, което личи и по имената на вината му: Kies (Дребен чакъл), Spies, Loam (Глинеста почва). Но, преди всичко, за него са важни минералната структура и разнообразието на почвите, което дава резултат в уникалния стил и характер на вината.

Курт Ангерер, който силно уважава почвите в Камптал и при все това е светски човек, отдавна е намерил своя стил. Голямото количество международни награди и постоянно увеличаващите се почитатели са доказателство за този факт.

Цена: 28.00 лв. за 1 брой
« назад