Бяло вино Грюнер Велтлинер Кис Сингъл Винярд 2017 г. 0,75 л. Курт Ангерер, Австрия

Single Vineyard Gruner Veltliner Kies

Курт Ангерер, който силно уважава почвите в Камптал и при все това е светски човек, отдавна е намерил своя стил. Той е силно привързан към традицията и тероара, което личи и по имената на вината му: Kies (Дребен чакъл), Spies, Loam (Глинеста почва). Но, преди всичко, за него са важни минералната структура и разнообразието на почвите, което дава резултат в уникалния стил и характер на вината.

Наименование: QUW, Kamptal DAC, Trocken

Сорт: 100% Грюнер Велтлинер

Произход: Камптал, Долна Австрия, Австрия. Гроздето е обрано ръчно от собствени лозя, отглеждани върху червени каменисти и варовикови почви с каменист горен слой.

Винопроизводство: Традиционна ферментация в стоманени съдове.

Характеристики: Аромати на глог, екзотичен плод киви, зелена чушка и минерали в комбинация с прекрасна лека горчивина, лешник, ябълка, портокал и лайм. Свежо, плодово и сочно вино с добър баланс и пикантен вкус. В устата е минерално, с лек намек на лайм, финалът е елегантен с вкус на мускатово орехче и ябълкови семена. Вино, което оживява и подканва за още.

Комбиниране с храна: Освежаващо вино, отличен компаньон за разнообразие от ястия. Добре се комбинира с риба, аспержи, студени супи и пържени зеленчуци.

Алк.: 12.5 %

Винарната Курт Ангерер е известна с особената връзка с природата и културата на винопроизводство, както и с изобилието от идеи и креативността на нейния собственик.
­
Във винарския район Камптал, здравите и жизнени лозя са засадени на юг и югозапад, защитени от силните северни ветрове. Точната локация е зона, наречена Ридн, която се гордее с поразителен микс от уникална австрийски и международни сортове грозде.

В горещите летни дни гроздето се радва на хладен нощен бриз, който се спуска надолу от хълмовете в долината – толкова необходим за формирането на плода и ароматните му качества.

Благодарение на безкомпромисното отношение към качеството и грижите на Курт Ангерер както в лозята, така и в избата, вината са признати като едни от най-добрите в Камптал. Винарната Курт Ангерер е семейна и има 150-годишна история.

Сегашният собственик Курт Ангерер е силно привързан към традицията и тероара, което личи и по имената на вината му: Kies (Дребен чакъл), Spies, Loam (Глинеста почва). Но, преди всичко, за него са важни минералната структура и разнообразието на почвите, което дава резултат в уникалния стил и характер на вината.

Курт Ангерер, който силно уважава почвите в Камптал и при все това е светски човек, отдавна е намерил своя стил. Голямото количество международни награди и постоянно увеличаващите се почитатели са доказателство за този факт.

Цена: 17.70 лв. за 1 брой
« назад