Балкански фестивал на ракията ще се проведе за трети път в София !

20 Октомври 2015 г.

BALKAN RAKIA FEST 2015
6 – 7 НОЕМВРИ 2015 София – НДК зала 6
Балкански фестивал на ракията ще се проведе за трети път в София
На 6 и 7 ноември в НДК ще бъдат представени над 250 марки ракии, гроздови, плодови, анасонови и други традиционни напитки от Балканите –
Очаквайте - Премиери и ракии от световни конкурси за дегустация
На 6 номври, в НДК – зала 6, от 12:00 часа ще отвори врати третият Балкански фестивал на ракията. По време на фестивала ще бъдат представени ракии от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни напитки от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.
В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да дегустират над 250 вида дестилати. Освен пълна гама продукти, производителите ще изложат и най-новите и специални отлежали ракии. За първи път по някои от щандовете ще можете да видите и опитате наградени ракии и медалисти от престижни световни конкурси. Фирмите които ще можете да видите са: ВИ “Едоардо Миро¬лио”, “Винпром Карнобат”, Винпром “Пещера “ ВИ “Карабунар”, “Вини” - Сливен, “Черноморско злато” , “ Винпром Троян “,“Винпром Свищов”, “Винекс Преслав”,’Врачанска теменуга”, Дестилерия “Исперих’.
Ще присъстват и традиционните напитки на съседните държави от Гърция, Турция, Македония и Сърбия – представени от “Ла Вита България”, “Геслин”, “Металотехника”, “Винарна Алекс”, “Селеста трейдинг” и др.
Посетителите ще имат възможност да закупят напитките на цени на производител директно от изложението на специален промо магазин – изграден специално за изложението с подкрепата на Меик 98 ООД.
Хранителна зона ще бъде организирана с подкрепата на верига ресторанти Рубаят.
Програмата на фестивала включва още мастер класове и лекции.
Конкурс „Продукт на потребителя”, организиран с Асоциацията „Активни потребители”, ще оцени любимата напитка на посетителите.
За всички посетители сме приготвили много изненади и награди.
« всички новини