Арманяк VSOP Ба-Арманяк Гарафа 0,70л. Домейн дю Тарике, Франция

Chateau du Tariquet BAS ARMAGNAC VSOP

Бас-Арманяк Тарике VSOP в стилна гарафа.

Сорт: 60% Юни Блан, 40% Бако

Произход: Франция, Гаскон, Долен-Арманяк

Класификация: VSOP (Very Special Old Pale). Най-младото бренди в бленда на този Бас-Арманяк е отлежавало в дъбови бъчви за минимум 7 години.

Характеристики: Красив кехлибарен нюанс. Силен букет на сушена синя слива и изобилие от аромати, препечен хляб, десерт с джинджифил. След аериране се разкриват великолепни аромати на прясно изпечен хляб, захаросани плодове, аромат на прочутия отлежал коняк Рансио (орехи, лешници, сушени плодове). Толкова меко, гладко и заоблено в устата, че се усеща само фината дъбова ванилия без следа от алкохол. Добра продължителност и намек за костилкови плодове във финала.

За да има право на името “Арманяк”, напитката трябва да отговаря на установени изисквания:

- гроздето трябва да е израстнало и самата напитка да е произведена в конкретен регион – Bas-Armagnac, Tenareze или Haut-Armagnac;
- за производството да се ползват само определени сортове грозде;
- производственият процес задължително да включва установени регламентирани операции.

Как го правят?

За разлика от класическата конячна технология, арманякът се получава чрез метода на непрекъснатата дестилация. След дестилация арманячният спирт отлежава в бъчви от местен дъб, където той придобива класическия благороден цвят на червеното дърво. Еднократната дестилация, традиционна за производството на арманяк, му придава твърд вкус, но наситено тяло и богат аромат. Много по-сложната и скъпа двойна дестилация придава по-лек и нежен вкус и изключително изискан аромат.
Както в коняка, и в арманяка преобладава гроздето «Ugni Blanc».

ВАЖНО: Арманякът е единственият силен алкохол, който по целия свят се приема като престижен и подходящ подарък и за дама.

Цена: 69.00 лв. за 1 брой
« назад