Айла Сингъл Малц Скоч Уиски Килхоман 100% Айла 7 Едишън 0,70л. Кутия

 Kilchoman 100% Islay 7th Edition
Основана през 2005 година Килкоман е една от най-малките дестилерии в Шотландия и е първата нова дестилерия на о-в Айла за последните 124 години. Днес е и единствената независима дестилерия от острова. Семейна. Независима. Занаятчийска. Истински Айла.
Килкоман – семейната дестилерия-ферма от о-в Айла, пускат своето 7мо издание на уискито 100% Islay. Това е специално уиски, защото всички процеси – от отглеждането на ечемика до бутилирането – се правят на място. Това прави тези уискита наистина специални, а Килкоман единствената дестилерия, която произвежда сингъл малц скоч уиски по традиционния, занаятчийски начин.
 
Фермата се намира на скалистия западен бряг на остров Айла. А в сградите в единия й край се помещава и дестилерията. Работата е целогодишна за да се отгледа, малцува, дистилира, отлежи и бутилира традиционния сингъл малц скоч на Килкомна посредством техники забравени на острова от десетилетия.
Това седмо издание е дестилирано през 2010 и бутилирано 2017, като е отлежало в бърбънови бъчви от американската дестилерия Buffalo Trace. Нивата на опушване са сравнително ниски, като създават свеж и флорален баланс заедно с отлежаването в бъчви.
Цвят: Златист
Аромат: Ванилия, цитрусови плодове, цитрусов зест, зърнена закуска.
Вкус: Свежи цитрусови плодове, интензивен бонбонен (лакта), леко опушен,
Финал: Чист и много дълъг – със интегрирани сладост и пушек.
Алк.: 50 % алк.с-е

Цена: 124.80 лв. за 1 брой
« назад