Айла Сингъл Малц Скоч Уиски Килхоман Винтидж 2009г. 0,70л. Кутия

Kilchoman 2009 Vintage
Основана през 2005 година Килкоман е една от най-малките дестилерии в Шотландия и е първата нова дестилерия на о-в Айла за последните 124 години. Днес е и единствената независима дестилерия от острова. Семейна. Независима. Занаятчийска. Истински Айла.
Фермата се намира на скалистия западен бряг на остров Айла. А в сградите в единия й край се помещава и дестилерията. Работата е целогодишна за да се отгледа, малцува, дистилира, отлежи и бутилира традиционния сингъл малц скоч на Килкомна посредством техники забравени на острова от десетилетия.
Серията сингъл малц скоч уиски от определена година се бутилира не на всяка година и само според качесвтото на дестилатите. Това е четвъртият път, когато се бутилира Килкоман уиски от една година. Пърият е през 2011, когато е бутилирано уиски от 2006 г. Всички предходни версии са отлежели само в бъчви от бърбън, докато тази 2009 е комбинация от специална селекция от уиски дестилирано 2008 година и отлежавало в бъчви от Олоросо шери и уиски от бърбън бъчви дестилирано през 2008 и 2009 години.
Цвят: Медено златист.
Аромат: Лимон, свежи циструси, лакта, меки торфени аромати.
Вкус: Мека сладост, зрели плодове, торфени нюанси.
Финал: Дълъг, чист, сладък, меки плодове и добре интегриран торф.

 

Алк.: *46% алк.с-е

Цена: 120.00 лв. за 1 брой
« назад