Шардоне Ардженто 2017 г. 0.75 л. Катена Запата Аржентина

Сорт:
Шардоне
Произход:
Сортов състав: 100% шардоне Район: Ийст Оазис, долината Юко; 800 – 1100м надморска височина Алкохолно съдържание: 13.2% Ферментация: В съд от неръждаема стомана при 15 – 18оС за 25 дни. Дъб: 14% от обема на партидата съзрява за 4 месеца във френски дъб. В тези бъчви протича и ябълчно–млечнокиселата ферментация. Остатъчна захар: 2.37 гр./л Киселинност/рН: 5.6 гр./л; 3.32 рН
Дегустационни бележки:
Изключително Шардоне с лек нюанс на дъб и аромати на зрели цитруси и тропически плодове. На вкус откриваме концентриран грейпфрут, ябълка и праскова, които се допълват от фина минералност и свеж завършек.
Винификация:
Винената компания Ардженто прилага последните технологии в лозарството и винарството, за да създаде вина, които отразяват типичният характер на района Мендоса. Работата с грозде от по-високи и хладни региони ни помага в създаването на елегантни вина с чисти плодови аромати и финес. Ние вярваме, че тези вина са привлекателни като в същото време по отличен начин показват изключителното качество, което може да постигне Аржентина.
Цена: 11.00 лв. за 1 брой
« назад