Червено вино ALL IN ONE Всичко в едно 2009 г. 0,75 л. ВИ Драгомир, България

All in one

Реколта: 2009
Сорт грозде: Cabernet Sauvignon- 56%,Merlot- 23%,Tempranillo- 21%

Винификация: АLL in One  е виненото предложение на Винарско имение Драгомир, за всички които обичат предизвикателствата.
Използвайки два познати и традиционни сорта за България, включихме и един нов сорт Темпранило, с идеята да създадем интригуващ и запомнящ се купаж.
Трите сорта грозде са от района на Горно Белево, като масивите са целогодишно контолирани и с редуциран добив. Извършен е ръчен гроздобер в касетки, при оптимална технологична зрялост на суровината.След сортирането и ронкането, гроздето постъпва за ферментация в съдове от неръждаема стомана, където е настойвано осем дни при температура 8°C. Ферментацията е  изведена  до температура 32° С  за 16 дни, включваща и постферментативно задържане с твърдите части. За запазване на плодовите аромати на виното, само 30% от сортовите вина са съзрявали девет месеца в бъчва.След този период е направен окончателния купаж на ALL in One.

Органолептична характеристика: Рубинено -червен цвят е лека еволюция.
Ароматът е атрактивен плод, доминиран от черни горски плодове, йод, с нюанси на добре интегриран дъб – ванилия и канела. Тялото е меко, сочно и добре структурирано, с много силен вкусов аромат, като на финала се долавят ненатрапчиви танини.
Препоръчва се за консумация с леки храни – паста, ризото и бели меса.

Цена: 14.67 лв. за 1 брой
« назад