Червено вино Посесиони Росо Серего Алигиери 2010 г. 0,75 л. Мази Италия

Masi Possessioni Rosso Del Veronese

 През 1353 г. Пиетро, синът на известният поет Данте Алигиери закупува голям имот в склоновете на Верона. Имотът все още е собственост на потомците на автора на "Божествена комедия" и след внимателна реставрация днес е историческа резиденция с осем апартаменти, конферентни зали, зали за дегустации и лозя, отглеждани със страст и професионализъм, под контрола на технолозите от изба Masi.

Класификация: Rosso del Veronese IGT

Произход: Лозята на Serego Alighieri в Gargagnago di Sant’ Ambrogio di Valpolicella, притежаващи идеалните условия за производство на вина с отлично качество.

Сортове: 84% Corvina и Molinara (клон Serego Alighieri), 16% Sangiovese.

Винификация: Ферментацията протича около 15 дни при температура 24 – 26°­С, процес създаден за направата на атрактивни вина с добър букет. Мацерацията продължава още 10 дни при затворени съдове, след това виното се премества в барици където завършва малолактичната ферментация. През следващите месеци виното е обект на наблюдение всеки ден.

Отлежаване: 8-9 месеца в бъчви от славонски дъб от 250 литра; 3 месеца в бъчви от черешово дърво от 600 литра; минимум 3 месеца в бутилката.

Потенциал за стареене: 8-10 години.

Характеристики: ярък рубиненочервен цвят с виолетови оттенъци. Плътно и концентрирано с аромати на сливи и боровинки. Богато и обло на небцето с аромати на сливи и нотки на лешници. Добре балансирано с меки танини и дълъг финал.

Цена: 19.90 лв. за 1 брой
« назад