Червено вино Мавруд 2013 г. 0,75 л. Асеновград България

"Винзавод "Асеновград е създаден въз основа на лозарската кооперация "Станимашки мавруд" през 1947 година. С нарастване на суровинната база предприятието се развива и производството постоянно се увеличава.

Асеновград се намира в Южния България, където са разположени 35% от лозовите масиви в страната.Основно разпространени сортове в региона са "Червен мискет", "Ркацители", "Мускат Отонел","Совиньон Блан", "Пико Шардоне", "Каберне Совиньон", "Мерло", "Рубин", "Памид" и типичният за този регион сорт "Мавруд".В този регион се произвеждат бели и червени сухи и полусухи вина, както и десертни вина. Концентрирани са около 69% от червените сортове грозде.

произход :Района на Асеновград

сорт :Мавруд

беритба :Гроздето се бере ръчно през втората половина на октомври.

винификация :Класическа технология. Използват се най-новите постижения на енологията с дългогодишния опит и традиции във винарната. Гроздето се бере в технологична зрялост 21-22%. Ферментацията се провежда във винификатори тип

алк. :12.5-13% об.

отлежаване :Виното отлежава в съдове от инокс.

цвят и вкусови качества :Виното се характеризира с рубинено червен цвят, с приятен плодов аромат, с мек хармоничен вкус.

температура на сервиране :16-18°С

Цена: 6.65 лв. за 1 брой
бр.
« назад