червено вино Ла Планта Рибера дел Дуеро ДОК 2015 г. 0,75л. Бодегас Арсуага Наваро, Испания

LA PLANTA 2014 

ТЕМПРАНИЙО 100% , РИБЕРА ДЕЛ ДУЕРО.

Алк.: 14,34% VOL.

 КЛИМАТ: КОНТИНЕНТАЛЕН.

КОНСУМАЦИЯ: ДО 2020 г.
ПРОДУКЦИЯ:    650.000 бутилки тип бордо  0.75 л.
ЛОЗЯ:   Това вино е създадено от Finca La Planta, собственост на фамилия Arzuaga Navarro, намиращо се в Quintanilla de Onésimo, в самото сърце на Рибера дел Дуеро.   Лозята са сорт tempranillo със възраст над 20 години. Намират се на височина от 911 метра надморско равнище. Височината и континенталния климат им дават тази характерна особеност която придават на виното.
ПРОИЗВОДСТВО И ОТЛЕЖАВАНЕ:  
Когато гроздето е в оптимална зрялост се събира ръчно в кутии от 15 кг. След внимателен подбор, гроздето се депозира в резервоари от неръждаема стомана, където протича студената Мацерация.
След това протича алкохолната ферментация на контролирана температура от 22ºC. След ферментацията се преминава към отлежаването на виното в бъчви от френски и американски дъб в продължение на 6 месеца.
ДЕГУСТАЦИОННИ БЕЛЕЖКИ:
ЦВЯТ:  Чист, светъл, с висок интензитет / черешово червен
НОС: Висока интензивност на аромати  с  голямо плодово разнообразие, където се отличават аромати на червени плодове като доминират  ягодите и вишните. С нотки на смола, минерали и аромати на печено от престояването в дъб.
ВКУС: Баланс и хармония между всички вкусови компоненти, структурирано вино,  винаги впечатлява  неговата мекота и свежест.
ЕНОЛОГ:  Adolfo González
Оптималната температура за консумация, между 14 ° С и 16 ° С

Цена: 19.91 лв. за 1 брой
« назад