регистрация вход

Червено вино Костасера Амароне класико резерва 2012 г. 0,75 л. Мази Италия

Costasera Amarone Classico reserva

Costasera Riserva: Специално кюве от MASI, Costasera Amarone идва от лозята, намиращи се в областта на езерото Garda. В използваните сортове грозде се включва и древният сорт Oseleta, преоткрит от MASI. Преминавайки през дългият процес Appassimento, продължаващ повече от 120 дни, виното отлежава във висококачествени  дъбови бъчви, част от които нови.

Класификация:  Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.

Произход: Лозята на хълмистата част, принадлежащи на MASI, намиращи се в историческата област за производство на  Amarone – Valpolicella Classico.

Сортове грозде:  70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta,  5% Molinara

Винификация:  Costasera Amarone е  направено по древния метод ”Appassimento”, който се използва от римски времена. В края на Септември и началото на Октомври най-доброто грозде от лозята се бере и се оставя на традиционните бамбукови скари, където процесът на натурално сушене се контролира от системата NASA (natural appassimento super assistant). В средата на Февруари гроздовете губят около 40% от водното си съдържание и придобиват по-висока концентрация. От използваното грозде само сортът Corvina е обект на незначителна натурална атака от “ботритис” (благородна плесен). Сортът Oseleta придава по изразени танини и по-дълбок цвят на виното. Последната ферментация отнема 35 дни и протича в 30-40 хектолитрови барели. Използват се селектирани дрожди, високо устойчиви на алкохол, накрая следва малолактичната ферментация.

Отлежаване: 28-30 месеца в 600 литрови бъчви от Славонски и Алмерски дъб. След това минимум 6 месеца виното старее в бутилка.

Потенциал за стареене: 30 – 35 години
Характеристики: Дълбок и тъмен рубиненочервен цвят. На нос се усеща аромат на слива и череша с нотки на презрял плод и ядки. Превъзходно, богато и меко на небцето, с богат черешов вкус и меки нотки на мента в послевкуса. Дълъг финал с усещане за шоколад.

Цена: 95.80 лв. за 1 брой
назад

Новини

05 Май 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ГЕРГЬОВДЕН !

Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящия празник  ГЕРГЬОВД...

17 Април 2020 г.

РАБОТНО ВРЕМЕ: ВЕЛИКДЕН !

  Уважаеми клиенти,  Във връзка с предстоящите великденски п...

16 Март 2020 г.

Режим и начин на работа на фирма Меик 98 ООД, в условията на въведеното извънредно положение в страната !

Уважаеми клиенти, Бихме желали, да ви информираме, че режима и начина...

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ НОВИНИ ПО E-MAIL:

МЕИК 98

Мейк-98 е създадена през 1998г., като фирма дистрибутор на "ЛВК- Винпром" АД, гр. Търговище с

Адрес на регистрация: гр. София, ул. Казбек 12

Голямото разнообразие на артикули и способността ни да предлагаме високо качество на най-добри цени, ни прави идеален партньор за нашите клиенти. Във фирмата работят квалифицирани служители и утвърдени спецалисти.

Към настоящия момент, дружеството разполага с търговски отдел от търговски представители, които имат голям опит и възможности за договаряне на оптимално добри условия с клиентите за дистрибуция на предлаганите от фирмата артикули.

Уважаеми/а г-н/г-жо,

На 25 май 2018 г. Влиза в сила Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД) в целия Европейски съюз. Следователно това важи и за нас като администратор на лични данни и за вас като потребител на услуги.


Политиката ни за поверителност, както и въвеждането на ОРЗД – 25 май изискват от нас за да продължим да Ви предоставяме услуги след 25 май 2018 г., да получим конкретни разрешения от Вас, чрез Вашето съгласие да обработваме личните ви данни


Това означава, че ако не получим съгласието Ви да обработваме данните Ви съгласно нашите Политика за поверителност и Вътрешни правила за обработка, съхранение, предоставяне и защита на личните данни, както и Вашето съгласие да обработваме Вашите лични данни и съгласието Ви да споделяме данните Ви с наши клиенти трети лица във връзка със съответната услуга, която ви предоставяме (ще се споделят само когато е необходимо, за да Ви бъдат предоставени услуги), няма да можем да Ви предоставяме услугите на „Меик 98“ ООД.


С получаването на Вашето съгласие ние и Вие ще сме готови за въвеждането на ОРЗД.


Моля кликнете на линка по-долу, за да предоставите или да откажете да предоставите Вашето съгласие за обработване на лични данни:
В случай на отказ от Ваша страна, за съжаление няма да можем да ви предоставим услугите на „Меик 98“ ООД.
Политика за поверителностС уважение,
Екипът на „Меик 98“ ООД