червено вино Божоле Анри Фюси Нуво 2014 г. 0,75 л. Франция

Анри Фюси Божоле Нуво Руж 2014

Промоция 1+1

Beaujolais Nouveau Henry Fessy

Анри Фюси правят вина Божоле от най-високо качество още от 1888г. Лозята се отглеждат според традициите с прецизност и интелект, като тази философия позволява да се правят вина с ясно изразен характер. Божоле Нуво е готово за консумация само 6-8 седмици след беритба… и всички нетърпеливо чакат третия четвъртък на месец Ноември!

Наименование: Beaujolais Nouveau

Сорт: 100 % Gamay Noir а jus Blanc

Произход: Beaujolais Nouveau, Beaujolais, Burgundy, France. Това Божоле Нуво е направено от грозде от няколко парцела, разположени в северната част на района. Голяма част от гроздето е обрано от стари лози (около 50-годишни), засадени на хълмист терен с 45° наклон. Виното комбинира финес, ароматност и заобленост и е отлично за незабавна консумация.

Винопроизводство: Беритбата се извършва ръчно във всички парцели, което позволява гроздето да бъде сортирано първо на лозата, за да се избегне нараняване на зърната. Ако е необходимо, второ сортиране се извършва при пристигането в избата. Този процес се комбинира с частично премахване на чепките, след което се провежда мацерация с ципите за около седмица. Въпреки многото методи на винификация в Божоле, в Анри Фюси остават верни на традицията, която поощрява баланса между съблазнителните плодови характеристики. Продължителността на ферментацията зависи от качеството на реколтата. Прилага се традиционна ферментация при контролирана температура.

Характеристики: Божоле Нуво 2014 е прекрасно свежо и леко вино. Интензивен плодов букет избухва в чашата, комбинират се малини и диви ягоди с нотки на касис и къпини. Вкусът напълно отразява аромата. Меко и отлично балансирано вино – истинска наслада за небцето. Добре се съчетава с храна.

Предложения за сервиране: Съчетава се с печено месо, месни ястия със сос, консервирани месни произведения и сирене. Да се сервира при 14-15˚C.

Цена: 12.60 лв. за 1 брой
« назад