Ракия Ябълкова отлежала 0,50 л.Исперих, България

Rakia Isperih

Ябълкова ракия

Произведена от ароматните и сочни ябълки Златна и Червена превъзходна. Ракията отлежава една година в 50 литрови български дъбови бурета. Ябълковият аромат е много добре съхранен и подсилен от сладки ванилови нотки. Вкусът е мощен и хармоничен. Доминира ябълката, подкрепена от нотки пушек, ванилия и тютюн.

40% alc./vol. 0,5l

Температура на сервиране: 16 – 18 °С

За производството на една бутилка Исперихска ябълкова са вложени 6 кг ябълки.

Постигането на съвършенство в нашите ракии започва с подбиране на най-добре узрелите плодове в региона. Поддържането на отлично качество осигуряваме чрез  изградените дългогодишни  взаимоотношения с внимателно подбрани производители на плодове, които също спазват стриктни правила при производството на своята продукция.

Ферментацията на плодовете се извършва при контролирани температури, което е гарант за  максимално запазване на ароматите на плодовете. След приключването на ферментацията се преминава към процеса на дестилация, който се извършва в швейцарски медни съдове под стриктен и непрекъснат контрол, което осигурява постоянното високо качество на получения чист, интензивен дестилат. Процесът ни на периодична дестилация осигурява пълното отстраняване на всички нежелани компоненти и гарантира пълното извличане на всички аромати.

Следва период на стареене и узряване на дестилатите в специални съдове и помещения при контролирани температури, с което се достига точката на съвършенство в крайния продукт.

Швейцарската ни технология на дестилация и дългогодишен опит, и сътрудничество с партньори от Германия и Швейцария са гарант за качеството на произвежданите продукти.

Алк.: 40 %

Цена: 13.20 лв. за 1 брой
« назад