ракия Смокинова 0,50 л. Исперих, България

Rakia Isperih

Смокинова ракия

Изключителна ракия, произведена от пет различни сорта смокини, виреещи в Югозападна България. Отличава се с много приятен силен аромат на сладко от смокини. Вкусът е нежен и елегантен, с приятни плодови нотки и хармоничен финал. Подходяща за поднасяне като диджестив с леки десерти. Истинска наслада за ценителите на нетрадиционни ракии.


Температура на сервиране: 16 – 18 °С

Препоръчва се да се консумира в малки чаши с формата на лале.

За производството на една бутилка смокинова ракия са вложени 6 кг смокини.


Алк.: 40 %

 

Постигането на съвършенство в нашите ракии започва с подбиране на най-добре узрелите плодове в региона. Поддържането на отлично качество осигуряваме чрез  изградените дългогодишни  взаимоотношения с внимателно подбрани производители на плодове, които също спазват стриктни правила при производството на своята продукция.

Ферментацията на плодовете се извършва при контролирани температури, което е гарант за  максимално запазване на ароматите на плодовете. След приключването на ферментацията се преминава към процеса на дестилация, който се извършва в швейцарски медни казани Jacob Carl под стриктен и непрекъснат контрол, което осигурява постоянното високо качество на получения чист, интензивен дестилат. Процесът ни на периодична дестилация осигурява пълното отстраняване на всички нежелани компоненти и гарантира пълното извличане на всички аромати.

Следва период на стареене и узряване на дестилатите в специални съдове и помещения при контролирани температури, с което се достига точката на съвършенство в крайния продукт.

Швейцарската ни технология на дестилация и дългогодишен опит, и сътрудничество с партньори от Германия и Швейцария са гарант за качеството на произвежданите продукти.

Цена: 18.00 лв. за 1 брой
« назад