Ракия Мирабелова 0,50 л. Исперих, България

Rakia Isperih

Мирабелова ракия

Изключителна ракия от малки, много сладки, жълти сливи от френския сорт „Нансийска мирабела“. Отличава се със специфичен много приятен фин аромат на мирабели. Вкусът е мек и елегантен, със завладяващи плодови аромати и хармоничен, дълъг финал с нюанси на мед. Температура на сервиране: 16 – 18 °С

За производството на една бутилка Исперихска мирабелова са вложени 4 кг мирабели.

Алк.: 40 %

Истинска ракия произведена от отбрани, добре узрели плодове по уникален метод, съчетаващ древни традиции и модерни технологии.

Описание: Постигането на съвършенство в нашите ракии започва с подбиране на най-добре узрелите плодове в региона. Поддържането на отлично качество осигуряваме чрез изградените дългогодишни взаимоотношения с внимателно подбрани производители на плодове, които също спазват стриктни правила при производството на своята продукция.

Ферментацията на плодовете се извършва при контролирани температури, което е гарант за максимално запазване на ароматите на плодовете.

След приключването на ферментацията се преминава към процеса на дестилация, който се извършва в швейцарски медни съдове под стриктен и непрекъснат контрол, което осигурява постоянното високо качество на получения чист, интензивен дестилат. Технологията ни на тройна дестилация гарантира пълното отстраняване на всички нежелани компоненти при максимално запазване на всички аромати.

Следва период на стареене и узряване на дестилатите в специални съдове и помещения при контролирани температури, с което се достига точката на съвършенство в крайния продукт.

Цена: 13.20 лв. за 1 брой
« назад