ликьор Ступакис Мастиха Омирико 0,70л. Хиос, Гърция

Ликьорът Мастиха е с произход о.Хиос,Гърция. На думи близък до българската мастиха, но всъщност приликата е само в това. Мастикови дръвчета се срещат в още няколко точки на света, но само тези на о.Хиос "сълзят". Наричани "сълзи, носещи радост" поради лековитите си свойства. Всъщност сълзите представляват ценна смола, която и до днес се събира по традиционен метод чрез прорези по кората. Малките кристални гранули се събират, сортират и почистват на ръка.Още от древни времена е позната лечебната сила на мастиковите дръвчета, намерила приложение във фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата индустрия.

Дестилерия Stoupakis успява да събере всички неповторими качества на мастиковите дръвчета в един великолепен и рядък дестилат : HOMERIC Mastiha Liqueur (букв.превод Омировата Мастиха).

Йоанис Ступакис започва производството на узо и зехтин в родния си град Дафнонас през далечната 1896г. След като продуктите набират популярност, през 1900г. той получава лиценз за изграждането на дестилерия.

През 2008г. Дестилерията е напълно реновирана и приема името “Stoupakis Chios Distillery S.A.”.И днес, произвоството на узо и ликьор Мастиха се извършва по традиционните рецепти, предавани от поколение на поколение, гаранция за перфектно качество и автентичност!

 

Цена: 31.99 лв. за 1 брой
« назад