Високоалкохолен аператив Абсент 55 % алк. 0.7 л.

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА: 31,00 лв.

* до изчерпване на количествата

СТАРА ЦЕНА: 37,20 лв.

Absente "55" е направен със същите съставки, както най-добрият абсент от 'La Belle Epoque' и е първият, легализиран във Франция, където се е произвеждал от 1915 г.
Ликьорът се приготвя от блендиране на есенция от абсентови билки (1.5%), лимон и ментов алкохол, захар от захарна тръстика и алкохол.
През 1830 г., офицерите съветвали войниците в Алжир, които не се чувстват добре, да добавят няколко капки абсентов ликьор към водата - повече или по-малко чистата, която им давали за пиене.
В "Pays de Forcalquier", разположен в Haute Provence, регион в Южна Франция, дестилерията Domaines de Provence произвежда аперитиви и ликьори от Прованс вече повече от сто години. Дестилерията, основана през 1898 г., наследява хилядолетна традиция: да събира медицински билки от Montagne de Lure, прочут с богатите си и изобилни растителни видове.
Днес, тези знания се предават, вече повече от сто години в една и съща компания, Les Distilleries et Domaines de Provence, и се разпространяват по света, за радост на почитателите на абсента

Цена: 31.00 лв. за 1 брой
бр.
ЕТИКЕТИ: абсент
« назад