Вино Розе Сарва 2016 г. 0,75 л. ВИ Драгомир, България

Реколта: 2016 
Сорт грозде: Мавруд & Рубин 

Сортовете грозде за ферментацията на розе са брани петнадесет дни по-рано от същинския гроздобер за направата на червените вина. Целта е суровината да е с добри показатели за направата на вино розе – свежи киселини и оптимална захарност.
След внимателния гроздобер в касетки е направено сортиране, ронкане и проведена много кратка мацерация - задържане на гроздето с ципите в пресата, за да се получи фин цвят, който да подканва към дегустация на нежно и хармонично вино.
Получената мъст е охладена, забистрена и откалена. Ферментацията е проведена в еднотонни съдове от неръждаема стомана в хладилна камера, при стриктен температурен контрол. След приключването на ферментацията на трите вина е направен и окончателния купаж на бранда.

Органолептична характеристика: Kрасив, бледо розово сьомгов цвят с нежни лукови оттенъци. Фино, елегантно на нос с леки минерални нотки, бели гъби, липа и свежи череши. Стегнато, фино и източено тяло с дълъг, сух, но и плодов финал. Много приятна свежест на послевкус.

Препоръчва се за консумация със салати, италиански храни, леки предястия, сирена.

Лимитирана серия от:
750мл. - 6600 бутилки
375мл. - 2500 бутилки

Бутилирано:
март 2017

Цена: 16.60 лв. за 1 брой
« назад