вино Розе от Мурведр и Гренаш 2017 г. 0,75 л. Александра Естейт, България

Alexandra Rose Mourvedre & Grenache

С чудесния си свеж, сиво – розов цвят, това вино е ароматна хармония от сортовете Мурведър и Гренаш.
Във вкуса разкрива прекрасен баланс заради натуралната си киселинност и нотка на отлежаване.

Алк.: 13,3 %

Проектът “Alexandra Estate” води началото си от 2012 г. Тогава са закупени първите лозя от 200 дка в първа година на плододаване в с. Орешец, Харманлийско.
Село Орешец се намира в небезизвестния Югоизточен район, а лозята са разположени в подножието на Източните Родопи и граничат със 100-годишна дъбова гора. Изложението е северно, което дава възможност на гроздето да запази добри киселини дори в този регион с обичайно горещ климат. Сортовете са: Сира, Малбек, Каберне Фран, Пино Ноар, Мерло, Шардоне, Марсан, Русан, Семийон и Вионие. През 2013 г.  Alexandra Estate се разширява с още 100 дка лозя в с. Ракитница, Старозагорско. Характерно за това лозе са карбонатните почви и надморската височина от 300 м. Лозето ще бъде в плододаване през 2016 г. Сортовете са: Каберне Фран, Сира, Каберне Совиньон, Мерло, Совиньон Блан, Шардоне и Семийон.
При отглеждането на лозята на Alexandra Estate са застъпени принципите на органичното и биодинамичното земеделие.
През 2014 г.  Alexandra Estate ще произведе общо 30 000 бутилки вина: бели, розе и червени. Тази година ще започне изграждането на винарна Alexandra Estate в с. Ракитница, която ще бъде с капацитет 60 000 бутилки. На етап проектиране е и втора винарна с по-големи възможности за производство в с.Орешец.
За „Alexandra Estate”работят доказани специалисти: отглеждането на лозята е поверено на Атанас Шидеров и Ерик Моро, а за винификацията и създаването на блендовете се грижиха Александър Велянов и Тиери Хаберер.

Цена: 15.00 лв. за 1 брой
« назад