вино Розе Гранд Сепаж Барел Ферментид 2016 г. 0,75 л. Драгомир, България

DRAGOMIR ROSE CEPAGE

Реколта: 2016
Сорт грозде: Cabernet Sauvignon & Mavrud & Rubin

В реколта 2015 сложихме началото на един наш нов проект – розе, сепаж (бране и едновременна ферментация на сортовете грозде) и ферментация в бъчва.
То намери своите почитатели, които се насладиха не само на изключителната визия на това вино, а и на неповторимия му аромат и вкус.
В реколта 2016 – още по-добър резултат!

Сортовете грозде за ферментацията на това розе са брани едновременно, петнадесет дни по-рано от същинския гроздобер за направата на червените вина. Целта е суровината да е с добри показатели за направата на вино розе – свежи киселини и оптимална захарност.
След внимателния гроздобер в касетки е направено сортиране, ронкане и проведена много кратка мацерация - задържане на гроздето с ципите в пресата, за да се получи фин цвят, който да подканва към дегустация на нежно и хармонично вино.
Получената мъст е охладена, забистрена и откалена. Ферментацията е проведена в шест бъчви от 225 литра ,в хладилна камера, при стриктен температурен контрол. По време на ферментацията и съзряването на виното е работено  с фината утайка, за да получим добре оформен вкус.

Органолептична характеристика: Блед прасковен  цвят с нежни лукови оттенъци. Елегантен минерален нос, с нюанси на бели гъби, липа и свежи бели череши. Стегнато, фино и източено тяло с  минерален после вкус.
Препоръчва се за консумация с риба, морски дарове, гъши дроб.

Лимитирана серия от:
750мл. - 1688 бутилки

Бутилирано:
юни 2017

Цена: 29.00 лв. за 1 брой
« назад