бяло вино Шардоне Шато Белица 2013 г. 0,75 л. България

Belizza Chardonnay

Гроздобер: Ръчен гроздобер в касетки. Внимателно селектиране на гроздето на етап гроздобер.

Винификация: Вино със защитено географско указание, Тракийска Низина

Тракийската низина е част от големия южен български винарски район. Тя е добре защитена от студените ветрове на север от Стара Планина и допълнително предпазена на юг от централнитe части на Родопите. Климътът е умереноконтинентален, с продължителност на слънчевото греене над 3 000 часа през годината и над 110 ясни дни. Горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Песъкливи и песъкливо -глинести, глинесто - варовикови почви.

Бялото грозде се преработва по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20 h до температура 10-12 ˚С, сортиране, ронкане, смачване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19 ˚С.

Дегустационнихарактеристики: Наситен жълто-зелен цвят. Аромата е хармонична плетеница от нюанси на праскова, кайсия, ананас, ванилия и препечен хляб. Мекотата във вкуса е съчетана с много добър обем, нежна свежест, силен вкусов аромат, отличенпослевкус и дължина. Класическо вино от сорта Шардоне.

Aлкохол: 13,00 %

Цена: 6.99 лв. за 1 брой
« назад