Бяло вино Шардоне Калиста 2013 г. 0,75 л. Мидалидаре Естейт, с.Могилово

Midalidare Chardonnay Calista

Цвят: Искрящ лимоненожълт цвят.
Аромат: Долавя се аромат на зрели тропически плодове, масло, ванилия, какао и дим.
Вкус: Добре структурирано тяло, плътно, обемно с приятна хармония и свежест. Отлично интегриран дъб с нотки на масло и сметана.
Гроздето се бере рано сутрин в малки касетки по 10-12 кг и се охлажда в хладилна камера за 24 часа при температура 7-12 градуса. След охлаждането гроздето се сортира ръчно на сортировъчна лента, като се премахват всички некачествени зрънца. Гроздето влиза в преса, в която престоява няколко часа, за да може в гроздовия сок да преминат аромати от ципата. След това се оцежда и нежно се пресова в неръждаем съд с обем от 500 до 5000л. За период от няколко дни престоява в съда, за да се избистри, като след това се декантира в 225 л френска дъбова бъчва и се засява с дрожди. Тече бавна ферментация при ниска температура за около 10 дни. След приключване на ферментацията, виното остава в бъчвата за около 1 година, като 1 път седмично се извършва батонаж (повдигане на утайката). Процесът завършва като виното се отделя от утайката. Следва филтрация и бутилиране.
Вината в Мидалидаре Естейт не се обработват (всяка една обработка би повлияла на качеството на виното) и е възможно в процеса на стареене в бутилка да се образуват естествени утайки - малки бели "кристалчета" при белите вина и багрилна материя при червените.
Вино със защитено географско указание, Тракийска низина
Произведено и бутилирано от "Мидалидаре Естейт" ЕООД, с. Могилово
АЛК 14,5 ОБ %

Цена: 27.00 лв. за 1 брой
« назад