бяло вино Шардоне и Совиньон Блан Гайтан 2014 г. 0,75л. Винарска изба Оряховица, България

Gaetan Chardonnay and Sauvignon Blanc Oriachovitca

Произведено от сортове грозде Шардоне ( 70%) и Совиньон Блан (30%), сгушени в благодатния регион на Тракийска низина, бяло вино GAETAN притежава жив, искрящ, светлозлатист цвят със зеленикави оттенъци.

Цитрусови аромати, придружени от меки прасковени нюанси допълват свежия вкус на кайсия, зелена ябълка и мед.

Още от първата глътка, вино GAETAN доставя балансирана, елегантна плътност и интензивност на сетивата. Дълго след това, ябълка и ванилия оставят нотка, която напомня за превъзходната експлозия от вкусове, придружена от слънце и екзотика.

Виното е произведено в специална малка серия от 9882 бутилки.

Препоръчителната температура за сервиране е 8-10 °C. Леки плодови предястия, морски дарове, рибни ястия, бели меса и сирена с умерени подправки са перфектната компания за вино GAETAN.

Етикетът на GAETAN, изработен от Йордан Желев, The LabelMaker, е сред най-характерните и отличителни етиките на вино. Избрат да използват един от отличителните символи на българските етографски и културни традиции - гайтанът. Гайтанът е низ /ивица от конци в различни цветове и материали, обикновено вълна, който се използва за декорация на националните ни костюми и рокли при жените, както и на военните униформи в миналото. Този широкоизползван орнамен е преднамерено избран с цел да се подччертае произхода на виното и неговото пряко свързване с винените традиции на страната, от която произхожда - България!

Цена: 12.90 лв. за 1 брой
« назад