Бяло вино Шардоне, Вионие и Совиньон Блан Солените Хълмове 2017 г. 0,75 л. Поморие

Black Sea Gold Pomorie Salty Hills

Брандът Black Sea Gold се фокусира върху съчетаването на лозарство с винарство, за да бъдат създадени вина, които са уникални със своя характер и произход. Гроздето за тези вина е от избрани и контролирани собствени лозя в Поморииския регион.

Микровинарството по своята същност е единствен по рода си процес за вино производство, който означава ръчно бране на гроздето в малки касетки и внимателен подбор на гроздовете и зърната. За гроздобера се подбира най-добрият момент на зрялост и силно се ограничава добивът. За да се запази свежестта на гроздето, се бере само сутрин в малки касетки и се превозва в хладилни камиони. За да разкрие пълния си потенциал, гроздето се обработва в изключително малки винификационни съдове, а виното се следи за захарност и плътност на няколко етапа от производството.

„Солените Хълмове” е новата серия вина на „Черноморско Злато” и е препратка към минералната чистота, която гроздето може да придобие само в района на Поморие.

Salty Hills

Сорт: Купаж от Шардоне, Вионие, Совиньон Блан

Лозя: Собствени лозя в Разбойна и Чубра

Тероар: неутрални глинесто – песъкливи почви

Произведени бутилки: 8 000

Процес на обработка: Ръчно събиране на гроздето в малки касетки и внимателен подбор на гроздовете и зърната; Шардонето ферментира в бъчви и отлежава в продължение на няколко месеца в тях, Вионието и Совиньон Блана ферментират в съдове от неръждаема стомана; следва купажиране на виното за постигане на желаните вкусове и хармония

Основни характеристики:

Алкохолно съдържание: 13,5 %

Количeствено съдържание: 0,75 л

Описание: Поморие е необикновено място, където лозята носят солената целувка на морето. ‘Солените Хълмове’ гордо напомня за минералната чистота, която гроздето може да придобие само в района на Поморие.

Силните страни на три сорта – Совиньон Блан, Шардоне и Вионие – съчетават нотки на зряла, сочна праскова и кайсия с тропични нюанси на ананас и папая. Прекрасно балансирано, виното обгръща с аромати на подправки, дим, кедър и минерални нотки, които придават блясък на безкрайния финал.

Предложения за съчетаване с храна: Изобилието от аромати и преплитащите се плодови вкусове, извлечени от трите различни сорта грозде, предполагат съчетаването на това вино с ястия от средиземноморската кухня, която е богата на рибни и други морски деликатеси като калмари, октопод, миди, както и с пасти със сметанови или леки доматени сосове. Чудесно допълнение на една перфектна лятна вечер!

Температура на сервиране: 12°C - 14°C

Награди: представяне за първи път тази година

Цена: 14.90 лв. за 1 брой
« назад