Бяло вино Шардоне Барел 2014 г. 0,75 л. Винарска Изба Варна, България

Chardonnay Barrel Fermented Varna winery

Трапезно вино от грозде от района на гр. Варна. Брано и сортирано ръчно, преработвано по щадяща плода технология. Фермертирало и формирано във финни дъбови бъчви. Цветът е интензивен със зелени оттенъци. Впечатляващ плодов аромат с интегриран дъб, нежен вкус на ядки. Консумира се охладено при температура 8-10 градуса с пикантни храни, сирена и печени риби.

Изба "Варна" е оборудвана с модерни съоръжения за производството на висококачествени вина. Технологиите са съобразени с най-новите световни тенденции, с акцент върху ръчните операции. В процеса на преработка гроздето и виното се обработват внимателно и щадящо. Така потенциалът на плода изцяло се пренася върху виното. За първи път в страната тук се използва максимално процесът на гравитация за транспортиране на гроздето и виното. Този принцип допълва щадящите ръчни операции за получаване на качествени питиета.
Всички помещения са климатизирани, а през целия технологичен процес се извършва постоянен контрол на температурата. Използват се единствено неръждаеми съдове и малки френски лагерни бъчви.
В избата се създават две категории вино - сортови - шардоне, совиньон блан, розов траминер, немски ризлинг, варненски мискет, пино гри, каберне совиньон, мерло, шираз, каберне фран, Сан Джовезе, и червени и бели купажни вина, подходящата комбинация от най-добрите бъчви.

Цена: 9.90 лв. за 1 брой
« назад