Бяло вино Пино Гриджо и Вердузо Масианко 2017 г. 0,375 л. Мази Италия

Masianco Pinot Grigio e Verduzzo Delle Venezie IGT

Класификация: Pinot Grigio e Verduzzo delle Venezie IGT

Произход: „Stra del Milione” лозята на Castions di Strada, Friuli. Различни почвени условия, варовита и богата на минерали глинеста почва.

Сортове: 75% Pinot Grigio, 25% Verduzzo

Винификация: Двата сорта грозде се берат и се винифицирани по отделно. В края на август ,веднага след прибиране на реколтата Pinot Grirgio се винифицира за 25 дни при температура от 10 до ­15°С, като по този начин се повишава свежестта и букетът. Гроздовете на Verduzzo се берат в края на Септември, след това се оставят да узреят върху бамбукови скари за три седмици. Процесът е изключително подходящ за този сорт, поради дебелината на ципите на гроздето, резултатът е по-добра плодова концентрация. След кратка криомацарация 36 часа при 5 °С, сорта Verduzzo започва своята ферментация в стоманени неръждаеми резервоари и след това се премества в барик, където се завършва малолактичната ферментация.

Отлежаване: 3 месеца в стоманени неръждаеми съдове за Pinot Grigio и барици за Verduzzo. След това двете вина се купажират и отлежават 45 дни в бутилка.

Потенциал за стареене: 3 години

Характеристики: Интересни цветни нюанси със забележителен златист оттенък. Атрактивен свеж вкус. На нос се усещат узрели плодове. Сорта Verduzzo осигурява комплексност, Pinot Grigio обичайната свежест на небцето. Усещат се нотки на сушени плодове, а в послевкуса ананас.

Комбиниране с храна: Masianco е идеален аперитив. is an ideal aperitif. Перфектна комбинация за ордьоври, риба и бели меса. Вино със средно тяло и характерна индивидуалност, Masianco е идеално за съчетание с модерното кулинарно изкуство. Да се сервира при 8- 10° C.

Цена: 10.80 лв. за 1 брой
« назад