бяло вино Пино Бианко 2016г. 0,75 л. Елена Валх, Алто Адидже, Италия

Elena Walch Pinot Bianco

Елена Ваух е водеща семейна изба от Алто Адидже и принадлежи на елита на Италианското винопроизводство с международен успех. Наблягайки на качеството и иновациите, Елена Ваух стой начело на качествената революция на региона Алто Адидже и е спечелила местна и международна почит за усилията си.

Изба е построена от естествен камък преди почти 150 години в Трамин, и оттогава непрекъснато се модернизира и реорганизира, за да стане това, което е днес: една от най-старите частни изби в Алто Адидже. Всички вина се правят тук, с грижа за околната среда и в хармония с природата, като се използва грозде от най-добрите лозя. Размерът на производствените съоръжения и лозята, собственост на семейството правят имота една от най-продуктивните изби в региона.

Философията на избата е посветена на тероара – идеята, че вината трябва да бъдат индивидуален израз на почвата, климата, начина на култивиране – и че това трябва да се поддържа в съответствие с принципите за устойчивост и опазване на околната среда, които и да се предадат на следващото поколение. Твърдото убеждение, че качеството на виното се създава на лозето изисква безкомпромисна работа, като се вземе предвид индивидуалността на всяко лозе. Притежавайки 55 хектара лозя, включително и двете най-добри лозя Castel Ringberg в Калдаро и Kastelaz в Трамин, Елена Ваух принадлежи към най-важните герои за винопроизводството в Алто Адидже. Осем малки лозя в историческите винени села Трамин и Калдаро допълват разнообразието от тероари на Елена Ваух.

Вината Елена Ваух показват характер, елегантност и голяма индивидуалност, отразявайки професионализма във винопроизводството. Заради превъзходните климатични условия и отличното местоположение на лозята  белите вина са свежи и плодови, а червените са концентрирани и кадифени. 

Портфолиото на Елена Ваух е разделено на пет колекции:

  • Selezione: Предимно едно сортови вина, направени от грозде от нашите собствени лозя и от наети лозя. 
  • The Favorites: основните блендове на избата, изключително от нашите собствени лозя.
  • Single Vineyard Castel Ringberg: Едно сортови вина от имението Castel Ringberg над езеро Калдаро. Производството тук е съсредоточено върху семейните лозя и специално внимание на характеристиките на тероара. 
  • Single Vineyard Kastelaz: Едносортови вина от имението Kastelaz над село Трамин. Лозя, собственост на семейството, специално внимание на тероара. 
  • Grande Cuvee: Нашите Grand Cuvee вина са родени от идеята за смесване на най-доброто, но в същото време много различно грозде от собствените ни лозя. Изключителен подбор на гроздето и прецизно определено време за беритбаса от решаващо значение за получаване на най-доброто качество.

Наименование: Alto Adige DOC

Сорт: 100% Пино Бианко

Характеристики: Чист, светъл сламено жълт цвят. Букет от плодови аромати, свежа ябълка, само нотка на билки. В устата виното изненадва със своята елегантност, минералност, приятни и живи киселини и свеж финал.

Предложения за сервиране: Температура на сервиране 12-13°C. Приканващ аперитив и идеална компания за леки ястия. Потенциал за отлежаване 2-4 години.

Алк.: 13 %

Цена: 19.80 лв. за 1 брой
« назад