Бяло вино Дер Траминер 2016 г. 0,75 л. Катаржина Естейт

DER TRAMINER KATARZYNA

Плътен жълто-зелен цвят. Експлозивен, концентриран аромат съчетаващ – розово масло, пчелен мед и дюля. Приятен вкус с изразена хармония, обем и мека свежест. Вкусовият аромат е изключително запомнящ се.

Алк.: 13.5 %

Катаржина Естейт се намира в Местността Бялата Пръст в близост до землището на село Мезек, което се характеризира с богато историческо наследство. Избата има уникално стратегическо разположение на границата с Гърция и Турция. Място, което свързва Европа с Далечния и Близкия Изток. Районът е сравнително равнинен, но лозовите масиви са разположени на хълмести терени пред планините на Родопите. Сравнително високите годишни температури и подходящите горски песъчливо-глинести почви са изключително благоприятни за червени и бели сортове грозде. Произведените вина се отличават с интензивно обагряне, висока плътност, наситен аромат с топъл южен характер и значителен потенциал за дългогодишно отлежаване.

Katarzyna Estate притежава 3650 дка собствени лозови масиви в един от най-добрите за отглеждане на лозя райони на България. Подбраните сортове Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Mavrud, Malbec, Tempranillo, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc и Viognier са съобразени с климатичните особености на региона и вида на почвите. Гъстотата на лозята ни е 413 лозички на декар, при ширина на редовете 2,20 m и 1,10 m между лозичките. Формировката е Двураменен кордон. При отглеждането на лозята използваме различни лозарски практики като зелена резитба, промушване и привързване на литорастите, отстраняване на част от листната маса и зелен гроздобер.

Концепцията за избата е разработена с идеята за максимално разкриване на тероара и особеностите на региона. В Katarzyna Estate се преработват приблизително 1600 тона грозде. Избата е изградена, следвайки естествената денивелация на терена, което позволява използването на гравитацията при движението на гроздето от сортиращите линии до ферментаторите, а от тях до бъчвите за отлежаване. Винифицирането се извършва в 10 и 15 тонни съдове от неръждаема стомана и 400 литрови бъчви от френски дъб.

Цена: 14.43 лв. за 1 брой
« назад