био Гравиола на прах 75 гр.

Graviola

Гравиола на прах е направена чрез нежно сушене чрез замразяване ("Freeze Drying") на плодове Graviola, резултатът е чист прах Graviola от 98% плодове, който съдържа всички ценни хранителни съставки. Graviola прах може лесно да бъде интегрирана в дневния прием на храна, било то като естествена, висока доза хранителна добавка или като "помощник" за шейкове и зърнени култури. Препоръчителна дневна доза: около 5 грама.

Гуанабана - известна още като гравиола... Малко са чудесата на растителния свят, за чиито качества да се пишат толкова много, звучащи дори фантастично твърдения. "От корените до върха"- листа, плодове, дори и кората се използва широко в лечебната практика. Вкусът на гравиолата е многопластов, твърде необичаен, "сложен" цитросов вкус, който може дори да смути, несвикналите ни, традиционни представи. Гравиолата е естествен продукт без странични ефекти, освен възможното леко разстройване на стомаха, ако се взима на гладно или се предозира. Бразилците пият чай от гравиола , за да се оттърват от проблемите си с черния дроб, а маслото от семената втриват в кожата при артрит. В Ямайка, Индия и Гвиана гравиолата се употребява при нервни разстройства, при проблеми със стомаха и сърцето. Гравиолата и продуктите с гравиола имат много добро нервно-тонизиращо и успокояващо действие.Успокояващият ефект върху цялото тяло е свързан със способността на екстракта от листата да понижават кръвното налягане.Научно е доказано, че гравиолата съдържа съединения, които действат като серотонин на мозъка. Екстракти от листата, коренът, семената и стъблото са ефикасно средство против голям брой патогенни бактерии, а кората и семената се използват и като средство срещу външни и вътрешни паразити, срещу устойчиви гъбични инфекции. Но ако има нещо, което е превърнало гравиолата в своеобразен природен феномен, то е нейната многократно изследвана и научно доказана цитоксичност. Тази способност на гравиолата се дължи на така наречените от специалистите "анонови ацетогенини". Американски учени твърдят, след продължителен лабораторен анализ, че споменатите субстанции имат ясно изразено селективно въздействие върху клетките. Те притежават уникалната възможност да въздействат на болните клетки, без да увреждат здравите. Някои отиват още по-далече в твърденията си като наричат гравиолата "природен убиец на раковата клетка".Според други, една от съставките на гравиолата,anonna murikata, била изключително по-ефективна от традиционните лекарствени средства и дори от химиотерапията!

        Наистина, твърде много са причините, за да бъде гравиолата толкова популярна, възхвалявана и оспорвана,от всякъде и от всички , имащи отнощение към здравето на човека.

Цена: 22.44 лв. за 1 брой
бр.
ЕТИКЕТИ: graviola, гравиола
« назад