био Асаи на прах 65 g.

Acai

АСАИ- полезни свойства и ключови разкрития.

Асаи има една от най-високите ORAC(способност за абсорбиране на свободните радикали), което му печели заслужената титла ’Суперплод’. В неотдавнашни тестове за асаи бе отчетена ORAC стойност oт 185.За сравнение, червеното вино има 11, сините боровинки 32,а нарът 105.Според неотдавнашно проучване, асаи изглежда помага за регенериране и производство на стволови клетки.Стволовите клетки са ембрионите на всички клетки.Те ни помагат да се подмладим, да оздравеем по-бързо, като се превръщат във всяка, необходима за тялото клетка.Колкото повече стволови клетки произвеждаме, толкова повече се подмладяваме, толкова повече се регенерираме и толкова по-дълго можем да живеем. 

Съдържа големи количества растителни стероли и по-специално бета ситостерол.Растителните стероли са съединения, които се образуват по-естествен път в някои растения, за които е установено, че подтискат абсорбцията на излишен, базиран на животински храни холестерол в стомашно-чревния тракт.

Съдържа 19 различни аминокиселини, необходими за изграждането на здравословни протеини в тялото.

Отличен източник на диетични фибри(помагат за храносмилането.)

Ниско гликемично ниво.Асаи има ниско съдържание на захар и е подходящо за диабетици.

Богато на минерали и витамини и по-специално калций, фосфор, бета-каротин и витамин Е.

Противораково средство: Неотдавнашно изследване на Университета на Флорида(UF), публикувано в Agricultural and Food Chemistry, показва, че плодовете на асаи са тригер за реакция на саморазрушаване в 86 процента от тестваните клетки на левкимия, казва Стивън Талкот(Stephen Talcott) доцент в института по-храни и селскостопански науки на Унивеситета на Флорида.

Всички тези полезни свойства са събрани в една суперхрана, която е страхотен естествен енергиен бустер, помага за укрепване на нервната и мозъчна функция, стимулира здравословна кардиоваскуларна система, подържа създаването на  здрава, гладка кожа, подобрява издръжливостта  и изграждането на мускулите, подпомага здравето на храносмилателната система, увеличава мощта на нашата имунна система и позволява по- бързо регенериране и подмладяване на тялото.

Био Асаи на прах 65 гр. 2 чаени лъжички (5гр) на ден.
Състав: 99,8% органично асаи, 0,2% лайм

Богат на антоцианин, който притежава противовъзпалителен ефект, влияе на зрителните процеси, предпазва от затлъстяване и диабет. Богат на омега 3-6 -9 незаменими мастни киселини и намалява риска от сърдечно съдови заболявания. Ускорява метаболизма.


Съдържание средно в 100мл:Енергийна стойност: 599,2 ккал (2465.6 kj), Белтъчини: 9,8 гр, Въглехидрати: 5,0 гр., Натурална Фруктоза: 1,4 гр., Баластни вещества и фибри: 27гр., мазнини: 54 мг., наситени мазнини: 15,0 гр., натрий 64,0мг., калций 345мг.(43%)*
Желязо 4,3мг(31%)*, Витамин B 1 0,25мг.(18%)*
%-ен дял в препоръчителна дневна доза( %RDA*)250mл
*RDA Съгл. европейските директиви за обозначение на хранителните стойности респ.% -ен дял в препоръчителната дневна доза
Опаковка:кутия съдържаща 65 гр. прах

Съхранение: на сухо и хладно място
Начин на употреба: 2 чаени лъжички (5гр) на ден добавяте към вода или сок .
Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната доза. Съхранявайте далеч от обсега на малки деца.

Срок на годност: 20 месеца от датата на производство.

Фирма износител: ACAI GmbH, Германия-10439 Берлин, Шльонхаузер Алее 97

Цена: 23.34 лв. за 1 брой
« назад